Hun er brennaktuell med splitter ny kolleksjon sammen med Morten Abel. Men forrige måned satt designer Nina Jarebrink av til å hjelpe 4Africa. Da hun reiste til Uganda var det for å legge siste hånd på verket på de ultrakule veskene hun har designet i samarbeid med 4Africa.

«Jeg gleder meg veldig til å være sammen med kvinnene som jobber i Uganda, til å bli kjent med dem og få delta i arbeidet. Jeg håper å få muligheten til å lære meg det ugandiske håndverket som brukes på vesken vi lager sammen»
– Nina Jarebrink

Allerede før jul i fjor slapp vi en smakebit på Ninas arbeid for 4Africa. Glambamsene ble en skjønn suksess!

Etter det har Nina jobbet via skype og e-post i tett samarbeid med de dyktige 4Africa-damene i Uganda og designet en veske som ikke bare er praktisk og akkurat passe romslig, men også både rocka og glamorøs. Den er perfekt til alt fra nyttårsaftenkjolen via sommerfestivalene til hverdagsjeansene, og kommer i butikk til våren!

I september var Nina altså i Uganda og finpusset på veskedetaljene. Det ble for henne et sterkt møte med kvinnene som arbeider i 4Africa-huset utenfor Kampala.

«Dette er damer som har opplevd mye tøft i livene sine. 
Samholdet dem imellom var derfor ekstra flott å være vitne til»
– Nina Jarebrink

– Jeg ble utrolig imponert over håndverket de utfører, teknikkene de bruker, deres tålmodighet og detaljblikk. Men det som kanskje gjorde aller sterkest inntrykk, var den gode stemningen og varmen som preget hele huset og arbeidsmiljøet. Latteren satt løst hos alle, og jeg følte meg velkommen fra første sekund. Dette er damer som har opplevd mye tøft i livene sine. Samholdet dem imellom var derfor ekstra flott å være vitne til, sier Nina.

Vesken er inspirert av lokale håndverkstradisjoner og Ninas eget design, hvor «everyday glamour» er et viktig stikkord.

Følger du 4Africa på Instagram og Facebook? I så fall har du kanskje fått med deg en sneak peek på vesken!

Som alltid når du handler hos 4Africa bidrar også hvert enkelt kjøp av Nina Jarebrink X 4Africa-veskene til å bedre livene til kvinnene «våre» på mange områder, inkludert helse, velferd, utdanning og kosthold – faktorer som bidrar til selvstendighet og menneskeverd. Det er nettopp derfor vi tror så fast på at rettferdig handel er den rette veien mot utvikling, både for marginaliserte enkeltmennesker og samfunn; Vi vet at det virker!

– Jeg er så imponert av det fantastiske arbeidet 4Africa gjør. Det utgjør en stor forskjell i mange menneskers liv. At bare to personer klarer å drive en organisasjon fra Norge, som hjelper så mange i Uganda, viser virkelig at alle kan gjøre en forskjell, sier Nina og legger til:

– Jeg har lenge kjent at jeg vil bidra med min kompetanse til å ”do good”, og derfor ble jeg veldig glad for å bli spurt, og for å få lov til å jobbe med et så viktig prosjekt som virkelig berører meg. Jeg gleder meg til lansering av veskene og til å kunne bidra til å gi 4Africa-damene enda mer å være stolte av.

Vil du vite mer? Hold deg oppdatert på siste nytt fra både samarbeidet med Nina Jarebrink og andre prosjekter og produkter ved å følge oss på Instagramog Facebook!

Pin It on Pinterest