4Africa er en veldedig organisasjon 

4Africa ble etablert i 2011. Mona Rege og Elin Zenker Aune er bidragsytere i prosjektet. I 4Africa-huset I Uganda produseres vakre produkter du blir stolt av å bære. Hvert unike produkt er håndlaget med et særpreget afrikansk-skandinavisk design. Inntektene gir nærmere 50 fattige/HIV-positive kvinner verdigheten av å skape et levebrød for seg og familien sin.

Gründerne i 4Africa ønsket ikke å drive et tradisjonelt bistandsprosjekt, men i stedet satse på “hjelp til selvhjelp”.

Vi gir opplæring innen hekling, smykke- og veskeproduksjon. Huset vårt i Mutungo er et samlingssted, produksjonslokale og kontor. Kvinnene i 4Africa får næringsrik mat hver dag og kunnskap om hygiene og hverdagsutfordringer. På sikt utvikler de også business skills.

Vi er opptatt av rettferdig handel. Vi vil gi kvinnene våre respekt, støtte og kunnskap. Ærlig arbeid bør være en menneskerett. Det skal vi hjelpe til med!

SMYKKER

Smykkene og perleveskene fra Win Win by 4Africa er av svært høy kvalitet. De lages av  papir som sirlig rulles og formes til perler. Perlene blir lakkert med økologisk lakk som gjør finishen perfekt. I tillegg er påføring og behandling miljøvennlig. Papiret som brukes er fra gamle plakater, brosjyrer og annet. Råmaterialene som brukes til papirperleproduktene er altså miljøvennlige og trendy.

Smykkeavdelingen består av mange aktive og dyktige kvinner, med Annet som veileder. Hun har lang erfaring med perlerulling og smykkelaging, og har kvaliteter som gir gode resultater når det kommer til både fargevalg og finish.

HEKLING OG STRIKKING

Da vi startet 4Africa i 2011 kunne nesten ingen av våre kvinner strikke. De fikk opplæring i å strikke sokker, som har blitt en stor suksess som julegave! Idag består denne avdelingen av kvinner som er blitt utrolig flinke til å strikke og hekle flere spennende produkter. Å hekle var noe flere av dem var kjent med fra tidligere, men nå har de fått bedre opplæring, nydelig design og tilgang til nye og flotte garnkvaliteter. Vi bruker høy kvalitet av bomull, som produseres i Uganda. Av bomullsgarnet lager de kosedyr i flere størrelser.

Ansvarlig for strikke – og hekleavdelingen er Grace. Hun har heklet  og strikket i flere år og har godt håndlag for det meste. Grace har en utførelse og effektivitetet som stadig imponerer.

SØM

I 2011 fikk 4Africa støtte til kjøp av ti symaskiner. Dette gjorde det mulig å starte opplæring i søm allerede i januar 2012. På kort tid lærte våre kvinner seg klipping, mønster og flere symetoder. Fra å kunne sy enkle putevar, er de nå i stand til å lage langt mer avanserte produkter.

Vi har en liten gruppe med syersker som daglig syr deler til våre produkt, og produkter på spesialbestilling.

DESIGNPROSESSEN

Gründerne i 4Africa er ofte involvert i våre designprosesser, i tillegg til at vi samarbeider med kjente designere. I fellesskap har vi workshops og brainstorminger for å utvikle oss og skape nye, spennende produkter til våre kunder.

KROPP OG SJEL

De fleste damene som jobber hos oss hadde ikke råd til hverken kjøtt eller fisk før de fikk inntekt fra 4Africa. Nå får de næringsrik, varm lunsj hver dag i vårt hus og produksjonslokale i Mutungo utenfor Kampala.

FOREDRAG

Kvinnene hos 4Africa får også jevnlig besøk av ulike foredragsholdere og ressurspersoner som forklarer og forteller om forskjellige hverdagsutfordringer knyttet til for eksempel helse, sykdomssmitte og seksualitet – blant annet.

TRIM

Flere ganger i uken er det trim på arbeidsplassen, det setter de hardtarbeidene kvinnene stor pris på. Mange har blitt kvitt muskel- og leddsmerter og -plager som følge av trimmen de får. Og så er det veldig gøy!

ERNÆRING

i 2014 fikk Kvinnene i 4Africa ukentlige besøk av mastergradstudenten i ernæring, Esther Tenman. Hver uke ble nye og spennende tema som kroppens fysiologi, anatomi, vitaminer og mineraler presentert og diskutert. Dette har gitt våre kvinner økt kunnskap om ernæring tilpasset deres kultur, ressurser og helsetilstand.

Personlig vekst

Vi tror på personlig vekst og utvikling for alle våre kvinner på alle nivå. Personer som er motiverte og føler seg ivaretatt, vil kunne yte mer enn andre. Derfor vil vi gi våre kvinner dette fortrinnet.

Våre kvinner rådgis gjennom sitt arbeid og sin utvikling, enten som leder eller arbeider. De følges opp personlig og får nødvendig veiledning slik at de kan vokse med oppgavene sine. 

 Vi tror at motiverte medarbeidere har stor arbeidskapasitet og høy grad av trivsel, noe som igjen vil gi dem enda mer motivasjon til å jobbe effektivt og målrettet. Slik vil våre kvinner selv skape seg en stabil og god inntekt fra 4Africa.

Pin It on Pinterest